torsdag 28 februari 2013

Torsdag, tung simning!!

Idag var jag ganska spänd när vi rullade ner till T3, hade nämligen fått ett simpass av syrran! Så jag lånade en kickplatta och en dolme till insimet, varvade ben/arm fem av varje sedan körde jag 1200 meter fart 3, fortsatte med 20x50 meter där jag körde 50 max 50 aktiv vila sen blev det 1000 meter nerbad och några längder med GoPro lek :-) 4000 meter och det längsta jag någonsin har simmat på ett bräde! Var ju ganska sliten efter det passet kan man lugnt säga :-) Cyklade hem och gjorde lite lunch, åt den och gick upp och vilade en stund. Resten av dagen har jag ägnat åt cykling tre timmar, (blev lugnt och skönt pass idag) har också joggat en timme (lika där, lugnt!) Kört lite styrka och ska nu äta lite mat, vila lite mer och sen innan jag lägger mig blir det massage :-) Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Kickplatta!

Jepps allt annat än pigg :-)

onsdag 27 februari 2013

Lååång dag!


Det blev en riktigt lång dag denna onsdag, började dagen med en lätt frukost innan jag och Stefhan rullade ner till stranden för Öppet vatten simning. Tro det eller ej men idag regnade det faktiskt på förmidagen (första gången sen jag kom ner) men det gjorde ju inget vi skulle ju ändå blöta ner oss. En timme låg vi i och sen till kallduschen och vidare till Marcadona och stödhandla lite J Efter det blev det lunch och vila lite, och lagom till cyklingen var solen framme och vägarna var torra J. Idag blev det fyra och en halv timme trampandes, lite uppvärmning och sen styrka i backe och nerrull efter det. Hem och byta om, ut på löppass en timme i snabbdistans tempo. Ja det känns att man har rört på sig idag kan jag medge! Nu i skrivandes stund ligger jag med benen högt och ska väll knåda ur dem med rullen hade jag tänkt, känns som jag kommer somna utan problem idag J I morgon tar vi nya tag dock lite lugnare pass på schemat J Natt natt!!   

 Vilken kille ;-) haha så vackert med cykelbrännan :-)

 Blogga blogga :-)

tisdag 26 februari 2013

Tisdag!!

Jepps tisdag och vaknade väll inte helt oberörd av den tuffa starten i går! Lite stelt och ömt ramlade jag ner för trappan och in i köket :-) Men efter en god frukost lite vila, en omgång med rullen och lite stretch så var jag på banan igen! Ner till T3 for vi, och det blev ett köttigt simpas idag! (ja för att vara mig iaf.) Började med 1000 insim fortsatte med 10x50meter fart 4 av 5 (på order av min kära syster) sen  blev det lite plask och lek med GoPro:n i vanlig ordning (måste ju minst en film och lite kort från varje simpass :-)) innan jag körde 5x100 meter samt ett nerbad på 1000 meter summa sumarum lite över 3000 meter idag. Kände av att det blev dubbelpass i går men det släppte en bit in i uppvärmningen :-) Trampade hem och rörde ihop en lunch på...
Pasta, grönsaker, frukt och det blev lite musli och mer frukt till efterrätt :-) Sen vila och inspiration (ironman filmer) innan det var dags att cykla lite, Jag och Patrik stack iväg och jag skulle bara köra lugnt medan Patrik skulle kötta på lite hårdare. Vi körde uppvärmningen tillsammans och sen började Patrik sina intervaller, han körde styrka uppför och när han kom ner igen låg jag på rulle när han körde fart (var ju lagom ansträngande att ligga där bakom och åka med) så höll vi på i en timme ca innan jag lämnade Patrik och trampade hem. Blev tre timmar på sadeln i dag (ett lagom recoverypass) När jag kom hem blev det ett snabbt ombyte, i med lite vatten, på med Kinavara 3:orna och ut igen, blev en timme i något mellan distans och snabbdistans tempo :-) Efter löpningen blev det in i köket sätta på lite ris innan jag lade mig och körde styrka, när det var klart bakade jag bröd och han duscha innan dom var klara! Dagens middag då...
Ris med bönröra, pitabröd gjort på majsmjöl, havregryn och grovmjöl namnamnam!! (självklart med avocado och solroskärnor till :-))
Nu blir det lite massagerulle och benen högt samt en till Ironman film (blir grymt taggad varje gång jag ser en) innan jag går och lägger mig. I morgon börjar jag dagen med Öppet vatten sen blir det långt hårt cykelpass och löpning som avslutning! Natt natt!

 Full fart!!
   Lite poolhäng ;-) 

måndag 25 februari 2013

Bra start på hård vecka!!

Vaknade i morse med massa energi, även fast för första gången på mycket länge vaknade jag av väckarklockan! Hoppade ur sängen och skuttade ner till köket och gjorde frukost, han äta den med innan Patrik kom ner :-) Sen blev det lite vila innan vi stack till T3 och simmade. Idag blev det 1000 meter insim 1000 meter lite hårdare och sen nerbad och lek med GoPro kameran :-) (hade den på huvudet när jag simmade idag blev ganska intressanta filmer :-)) Efter det cyklade jag hem och började med lunchen, åt lunchen, diskade efter mig och lade mig och vilade en stund. Vid 12,30 stack jag och Patrik ut på cyklarna, Patrik skulle köra lugnt medan jag skulle köra intervaller 4x15 minuter tröskel. Men vi hade sällskap medan jag värmde upp, körde mina intervaller och sen tröck jag ganska hårt hem. Väll tillbaka i huset hoppade jag ur cykelkläderna, på med badbyxor och ett par shorts och iväg ner till stranden! Det var dags för dagens andra simpass nu i Öppet vatten! tyckte det flöt på riktigt bra även där! Sen hade jag riktigt bråttom hem!! (Det var ju seminarier dags) hoppade i duschen, tvättade ur våtdräkten, sköljde upp badbyxor och mössa samt duschade själv. Sen ner i köket lassa upp lite mat och upp på rummet och starta dator och koppla upp mig! Puh var väll några minuter sen men det gjorde inget fick säga mitt och lyssna på dom andra och höra vad dom hade för reflektioner så här långt!! Alltid lika kul! Nu blir det vila resten av kvällen i morgon är en ny dag med nya pass :-) Natt natt

Härlig morgon (låga moln över bergen)
Jepps gud vad smart jag ser ut när jag pluggar ;-)

söndag 24 februari 2013

Söndag eftermiddag!

Jaaa!! Då var det söndag och denna vecka var snart slut, äntligen!!!! En vecka med vila är snart slut, eller jag kanske ska tillägga aktiv vila! Fick ihop e 18 timmar med träning mest ganska lugnt men några testlopp har det ju blivit också :-) Nu kommer det en vecka med mycket hård träning som jag avslutar på söndag med en duathlonsprint (den ser jag verkligen fram emot) Åter till dagen! Jag och Oscar trampade ner till stranden i morse och det var riktigt kyligt faktiskt brrrrr! Idag skulle jag också prova min nya våtdräkt. Satan vilken skillnad det var med denna :-) Jag flöt ju som en kork och kunde röra mig mycket lättare :-) Nackdelen är väll att den är svårare att komma ur hehehe måste träna mer på det :-) För en gångskull var det faktiskt ganska behagligt att komma ur vattnet och duscha i kalduschen!
Sen cyklade vi hem och jag fick för mig att städa lite, sagt och gjort passade även på att renovera en av toaletterna (så man slipper halka av när man sätter sig på den ;-)) Blev en liten lunch och lite filmtittande innan jag hängde med Stefhan och Patrik ut och filmade lite med GoPro kameran (jag och Stefhan sprang) Efter det blev det lite styrka och nu har jag ätit middag och ska titta på mer film innan det är dags för sängen :-) trevlig kväll!!

Kall morgon och lågt vatten :-)
Listerin bra att ha efter Öppet vatten simning (smakar urk i munnen efter allt saltvatten)
 Rast vila och film :-)
 Lite löpbilder :-)



Lite mer från igår!

Här kommer lite mer om gårdagen! Som jag sa blev det lite plaskande i bassängen efter frukosten, efter lunchen var jag ganska trött så jag tänkte jag går och tittar på lite film och vilar. Sagt och gjort men det blev bara fem minuter av filmen innan jag somnade :-) Två timmar blev det, sen var det dags att cykla lite. Det var ganska kyligt när vi började men det blev snabbt varmt :-) Vi körde längs 47:an (den plattaste vägen :-)) vi turades om att dra och vi stod på lite extra uppför, blev lite spurter här och var och lite igångdrag, riktigt kul och tiden bara flög förbi :-) När vi rullade hemåt gjorde vi ett snabbt stopp vid Marcadona och handlade lite mjöl och soltorkade tomater (till kvällens brödbak). Och väl hemma satte jag igång med brödet medan dom andra fixade grönsakerna, biffarna och efterrätten!! Det blev en riktigt trevlig kväll!! Som vi avslutade med att titta på Ironman från Hawaii 2010 och åt efterrätten (den godaste äppelkakan i värden!! Kommer nog döpa den till det hahaha) Har sovit riktigt bra i natt och nu på morgonen bakade jag lite frukostbröd och snart ska jag och Oscar ner till havet och simma! Ha en riktigt trevlig söndag allesammans!!!   

Födelsedags barnet lassar upp :-)

 Ungs grönsaker med Stefhans linsbiffar nam nam nam!!

 Bröd med oliver, soltorkade tomater, vitlök och solroskärnor!

 Stefhan fick en present! Några gel och powerbars
(Och smaken var såklart GEL=Banan, Jordgubb och BARSEN=Banan han tycker om banan ;-)) 

Värdens godaste äppelkaka (Rawfood) den kommer jag göra flitigt hemma!! Till den serverade vi vaniljsås (gjord på cashew nötter, vatten, vanilj och en skvätt apelsin)

Triathlon film innan middagen och en annan till efterrätten :-)

lördag 23 februari 2013

Snabbt inlägg!!

Ja det blev lite sent idag så jag skriver några rader och fortsätter i morgon :-) Dagen i korthet! Började med Simning 500 meter insim, 1000meter med dolme (bara armar) 250 bad 5x50 meter start 1,05, lite skovel simning och lite nerbad på det! Fick ihop en 3000 meter idag! Sen rullade jag hem och fixade lunchen, åt lite lunch och sov några timmar innan jag och Patrik stack ut på ett köttigt fartpass 1,45 hård körning och med uppvärmning och nerrull blev det 3 timmar innan vi var hemma igen. Idag har vi också firat Stefhan som fyllde år!!! Hurra hurra hurra!!!! Vi har gjort en av dom godaste middagar som jag har ätit och till den blev det DEN godaste äppelkakan som jag någonsin har ätit!!!! Och allt Vegan!! Mer om dessa maträtter samt lite bilder från kalaset kommer i morgon!! Nu ska jag sova! Natt natt!!

fredag 22 februari 2013

Fredag!!

Efter morgonens brödbak blev det en tur ner till T3! Körde lite roliga övningar, och plaskade mest runt :-) Tränade lite vändningar, teknik och lekte lite med kameran :-) blev ändå 2500 meter. Sen drog vi hem och gjorde lite lunch och slappade riktigt länge, innan det var dags för en löptur! Körde lite uppvärmning och löpskolning innan vi drog igång med en 30 minuters intervall i tävlingsfart! Jäklar vad tungt det gick i dag!! Puh fick bita i ordentligt, kändes riktigt segt! Men men det kommer ju sådana dagar med :-) nu har vi ätit middag och fredag till ära blev det varma mackor :-) Nu ska jag bara slappa resten av kvällen och ta hand om kroppen innan det blir sängen! He nu en riktigt trevlig fredagskväll allesammans!!!

En av övningarna SKOVELN den kör vi i morgon med :-)

Då vänder vi (alltid lika spännande att se var man kommer upp någonstans :-))

Morgonmys med bakning!


Vaknade redan vid halv fem rycket i morse! Tänkte att det var lite för tidigt att gå upp så jag försökte somna om, det fungerade inte så jag låg och drog mig till fem innan jag fick nog och gick upp! Då hade jag också legat och funderat på om jag skulle ta och överraska alla med lite nybakat bröd på morgonen J Och det gjorde jag gick ner, satte på ugnen och gjorde en deg! Det blev en plåt med lite frukostbullar på och det luktade super gott i hela lägenheten när dom var klara J Jag hann göra min egen frukost och äta den, samt smaka på bullarna innan Patrik kom ner. När jag sa att jag hade bakat bröd tittade han lite konstigt på mig och frågade sen om jag hade förstört något (t.ex. hans cykel) ”hahaha nä jag vaknade tidigt”. Igår kväll provade jag min nya rakapparat och för första gången på säkert 5år är jag helt slät i ansiktet hahaha nu ser jag ju lika ung ut som dom andra i huset (önsketänkande kanske ;-))


I brödet: Banan, kanel, müsli, havregryn, grovmjöl, en skvätt olja, vatten och salt
Som vanligt allt på känn bara J

Glömde bort att titta på klockan när jag satte in de i ugnen, så det blev på känn det med  (man känner ju när dom är klara)


 God frukost :-)

Baby face ;-)

torsdag 21 februari 2013

Bra dag idag!!

Som jag avslutade i går var jag uppe tidigt i morse och åt en stadig frukost, för att sedan cykla ner till T3. Idag körde jag 500 meter insim 10x50 meter start 1 minut sedan 250 nerbad, också blev det 5x100 meter start 2,10 och 750 meter nerbad och duschen efter det :-) En liten kul grej var att idag cyklade vi allesammans tillbaka hem just tillsammans (har aldrig hänt förut :-)) Blev en liten lunch hemma och vila i några timmar, sen stack jag och Patrik iväg och körde vårt 30 minuters test (30 minuter och det gäller att komma så långt som möjligt) Jobbigt men kul, och jag satte nytt personbästa dagen till ära!! Kul att cyklingen går frammått den med :-) Avslutade dagen med styrka och lite lek med gummiband (Oscar och Patrik visade lite simövningar) Det blev också en riktigt god middag idag!!

Det blev burgare med hemmagjort bröd, aubergine, lök, och humus!! Supergott!!

I brödet hade jag...
Oliver, soltorkade tomater, färska tomater, vitlök, salt och peppar!
Degen bestod av...
Lite olja, grovt mjöl, vatten, bakpulver och havregryn!
Blev inget stekbröd idag utan körde in bullarna i ugnen (blev kanon)
Lite bilder från bassängen!!

 Tränade lite voltvändningar idag! Hahahaha jaja det kan ju bara bli bättre :-) 

 Fick packet i går!! En våtdräkt och en grym väska att frakta den i :-)

 Det kom också två badmössor!
Sen blev det ju lite shopping i går! Lite prylar till GoPro:n, en ny rakapparat (min gick sönder), två par löparlinnen, två par löparshorts och lita annat småt och gått :-) 

onsdag 20 februari 2013

Santa Cruz igen!!

Idag blev det en tidig morgon! Uppe vid sex rycket, och satte på en kanna med kaffe :-) Sen blev det lite surfande på datorn inna jag, Stefhan och Patrik stack ut på en joggingtur. Det blev nittio minuter och sen en snabbdusch och frukost innan vi åkte iväg till stora staden! Målet med turen var att åka förbi Dechlaton, kolla in banan som vi ska tävla på den 10:e, köpa massa frukt på en marknad mitt i stan och kolla lite allmänt i dom stora varuhusen :-) Det blev lie shopping och några roliga prylar fick jag med hem! (mer om det i morgon) Fick ett packet i dag med som jag också kommer berätta mer om i morgon :-) Efter storstan blev det lite handlande eller storhandlande kanske man ska säga!! Vi passade på när vi hade en bil :-) Vad sägs om 16kg musli (jag och Patrik gör ju av med en del :-)) 10kg ris, 22liter mjölk 15kg frukt osv. Ja och detta är ju bara till mig och Patrik :-) hahaha vi köpte också lite vatten typ 16 dunkar (man kan lugnt säga att bilen gick på knäna hem :-)) Nä nu blire nog sängen! i morgon börjar jag dagen med simning sen får vi se hur den fortsätter :-) Natt natt

Morgon kaffe!

  Hmm musli är gott :-)
Räserbilen!

Shoppa shoppa :-)

Letar efter banan :-)

Här ska vi simma! Ja inte bland båtarna hoppas jag ;-)

Köttigt värre!!

Full bil :-)

tisdag 19 februari 2013

Tisdag med vila i fokus!

Det har inte hänt mycket idag, kör ju en lite lugnare vecka och idag blev det bara 2 timmar på cykeln i lugnt tempo tillsammans med Patrik. Resten av dagen har spenderats framför datorn eller i ryggläge! Tyvärr har jag inte lyckats äta mindre och har därför en ångest som inte är att leka med!! I kväll är det skolkväll också och jag har suttit i ett webseminarium en timme och det är ju alltid kul att få höra vad andra har för syn på saker och höra deras åsikter!! Blir ett kort inlägg idag, nu ska jag fortsätta med vilan och i morgon blir det en tripp till Santa Cruz!

Plugga liggandes är skönt :-)

måndag 18 februari 2013

Löpning och Open Water!

Löpning ja! Så fick det bli idag, idag var vi alla samlade på ett och samma ställe! Blev banlöpning i dag och jag körde några 1200meters intervaller. Blåste gjorde det också och gör fortfarande, helt sjukt vad det blåser flyger saker överallt och det susar i hela huset!! Efter löpningen åkte jag hem tillsammans med Oscar (Stefhan hade stuckit lite tidigare och Patrik stannade kvar och åt på stället) Blev en liten lunch och vila på det innan jag stack ner till stranden och mötte upp Patrik för lite Open Water simning!
Och så var det det här med blåsten!! Det var riktigt höga vågor idag nere vid stranden och blåste som bara den, tror jag svalde halva atlanten på dom ca 50 minuter jag låg i vattnet! Men det var ganska kul på samma gång :-) Till slut tröttnade jag på att svälja vatten att jag simmade åt ena hållet (andades åt vänster mot stranden) och sprang tillbaka och hoppade i igen hahaha Patrik undrade vad i h.... jag höl på med :-) men men som sagt ganska kul ändå. Efter simpasset tog jag alla Patriks saker (ja nästan alla) och cyklade hem, tömde väskan, hoppade på cykeln igen och trampade ner till Marcadona där jag återförenades med Patrik igen ;-) Och vi stödhandlade lite och cyklade hem igen! Dagens middag blev stekt bröd med soltorkade tomater, vitlök och solroskärnor till det blev det stekt lök och aubergine och lite ris. Mycket gott! En liten kul grej är att jag och Patrik (som delar skafferi) äter ca 1kg mysli om dagen helt otroligt hahaha fattar inte hur vi får i oss allt!! Men vi rör ju på oss en del :-) Nä nu ska jag nog sova lite! Natt natt!

 En löpbild från dagens bravader :-)

Var tvungen att lägga upp den här :-) nyss hemkommen från långt cykelpass och man vet att man behöver klippa håret när man har en sådan här frilla efter hjälmen :-) dessutom en sönderbränd näsa :-)

Måndag!

Då var det måndag igen! Och jag började veckan med en liten sovmorgon, innan jag gick upp och gjorde den största tallriken gröt och frukt som jag sett hahaha! Idag blir det inget T3 utan det blir löpning/cykling och Open water! Kör en vecka med lite lugnare träning och återhämtar mig lite :-) Måste också passa på att ge Oscar en stor eloge för middagen i går!!! Han svängde ihop en riktigt god svamprisotto på typ en kvart :-) GOTT som tusan!! (blev massa över också så man kan nog ta en tallrik till lunchen) Nä nu blir det vila/plugg och sen får vi se löpning eller cykel!?


Stooor tallrik med gröt!! 

söndag 17 februari 2013

Sköna söndag!

Klev upp tidigt (eller i vanlig tid 5,30) och gjorde frukost, sen strosade jag runt lite och innan vi stack ner till stranden. Det var riktigt kyligt när vi cyklade ner och vattnet kändes lite kallare än det brukar med! Låg i ca 50 minuter fick väll ihop en 2000 meter, Sen var jag riktigt slut i axlarna igen (våtdräkten tar på en lite extra) Sen kommer nästa moment duscha av sig saltvattnet i KALLVATTEN!! Brrrrr!! Min taniga kropp med noll procent underhudsfett gillar inte detta ;-) Men det får gå hehe. Sen blev det cykel hem och ombyte till just CYKEL! :-) Hade ett lite halvhårt pass på schemat och tänkte köra igenom det i tempoställning, provade lite olika inställningar på sadeln med (tror jag har hittat en som fungerar bra nu). Efter en stund mötte jag upp Patrik och hängde på honom en stund, blev en 3,5 timmars tur innan jag var hemma igen. Åt en sen lunch, och tog en promenad till Dino och köpte lite jordgubbar bland annat :-) Sen har jag hunnit med att städa och nu ska jag köra lite styrka! Vi får se vad det blir för spännande till middag idag men något gott tror jag säkert att det blir :-)

 Fin men lite kylig morgon!

 Då var det dags!

Redo!?

Mot duschen (den svinkalla) men först...

..Skölja munnen!!

 Kalldusch!

lördag 16 februari 2013

Bra dag!!

Blev ett ganska köttigt simpass idag! (ja för att vara en nybörjare som mig iaf.) Började med 500 meter insim fortsatte med 10x50 meter start 1,05. Körde några vändor med nerbad innan det blev 5x100meter start 2,10 och sen blev det lite nersim summa summarum 3000 meter idag. När jag kom ner till duschen fick jag jobba för att kunna hänga upp väskan på kroken, hahaha det var länge sedan jag var så slut i axlarna :-) Efter duschen satte jag mig i kafeterian en stund och tog en kopp kaffe, skrev lite mail och kollade på nätet. Sen kom Oscar och vi cyklade ner till posten och hämtade våra paket, och vidare hem! Blev en snabb lunch innan jag satte igång med att byta min spräckta framgaffel mot den nya som Fredrik och Jenni hade fixat åt mig! Stort tack för det!! (och ett stort tack till Micke och Emil som faxade så paketet kom iväg så fort) Efter lunch, lite skruvande och vila tog jag och Patrik en tur med cyklarna. Idag blev det ett bergspass men i lugnt tempo, och för första gången sedan jag kom ner behövde jag inte förfrysa mig på vägen ner ;-) (annars är det alltid kalt nerför på just den här stigningen)
Det var riktigt varmt i dag så när vi kom hem blev det lite påfyllning av vätska innan vi stack ut på ett löppass. För min del skulle jag springa fem varv på hundskitsrundan (grus och sten 2140meter per varv) och trots simningen och cyklingen gick det riktigt bra!! Sprang i mina nya Saucony skor (Kinavara 3) som jag också fick i dagens packet :-) Grymt sköna dom med och direkt från kartongen sprang jag nästan 20km idag! Inga skav eller annat tjafs bara super sköna!! Efter löpturen Blev det en snabb dusch innan vi gjorde middag! Hade förberett en brödsmet och det skulle bli vitlöksbröd idag! Vi stekte också lök och aubergine som vi lade på mackorna tillsammans med tomat och avokado, blev ju supergott!!
Nu blir det vila och vård av kroppen (stretch och foamroller) resten av kvällen innan sängen! I morgon ska jag simma öppet vatten och jag får säkert en massa salta kallsupar :-)

Nya fina skor! (Saucony Kinavara 3)

Ny gaffel!

 Upp upp upp, varmt varmt varmt :-)

 Patrik!! Ja vad ska man säga :-)

 Idag hade vi publik :-)

 Dagens middag! Vitlöksbröd med aubergine, lök, avocado och tomat!

 Inkörda!! Mycket nöjd!!